Active Elektro AS

Bærekraftig belysning - sparte 82 000 på ett år 

Fretex på Alnabru hadde tidligere konvensjonelle lysrør med kvikksølv, som nå utfases i henhold til det nye EU-direktivet. Nå sparer de både miljøet og penger ved å bytte til LED-lys.

fretex alnabru belysning

Butikken har spart masse penger på å bytte ut gamle lysrør med nye LED-lys fra Signify. I tillegg gir de bedre lys. Bilder: Signify, referanse: Fretex Alnabru

Utgått belysning måtte erstattes

Lysarmaturene i Fretex-butikken på Alnabru hadde konvensjonelle lysstoffrør som inneholdt kvikksølv.

Den gamle belysningen er mindre miljøvennlig, dyrere og av lavere kvalitet enn LED-belysning. Dette førte til at butikklokalet var dårlig opplyst, og Fretex hadde lenge ønsket å gjøre en utskiftning til LED-belysning. 

Ved å bytte ut gamle lysrør senkes strømutgiftene, og belysningen overholder også det nye RoHS-direktivet som forbyr kvikksølvbelysning. Med en så stor butikk var det mye penger å spare, den er nemlig Norges største Fretex-butikk, på hele 1750 kvm med 21 ansatte.

Signify belysning for næring fretex

Fretex gjenbruker ikke bare klær

Fretex på Alnabru trengte å oppdatere belysningen, og valgte med hjelp fra Signify å gjenbruke de gamle armaturene, og heller bytte alle lysstoffrør til LED-lysrør. 

Lokasjonsansvarlig ved Fretex Alnabru, Ketil Arctander, uttaler: 

- Det er i vår ånd med gjenbruk, så vi liker at det blir gjort på denne måten. Som om ikke det var nok, nytt lys gir faktisk de ansatte mye bedre arbeidsforhold også”.

Bilde til venstre: Lokasjonsansvarlig ved Fretex Alnabru, Ketil Arctander og Are Haagensen, salgssjef i Signify.

Bytte av lysrør - beholde armatur

Fretex valgte å implementere nye LED-lysrør fra Signify. Denne løsningen innebar at de ikke trengte å erstatte alle armaturene, men at de heller valgte å erstatte gamle lysrør med LED-lys. 

Denne løsningen var både mer kostnadseffektiv og mer miljøvennlig, da de eksisterende armaturene fortsatt kunne brukes i mange år fremover. 

Ketil Arctander var veldig fornøyd med denne løsningen. Han påpekte at de har oppnådd betydelige kostnadsbesparelser ved å bytte til LED-lys. Han nevnte også at Signify hjalp dem med å gjennomføre dette på en god og miljøvennlig måte.

fretex-butikk belysning

Sparte 82 000 kroner på ett år

Kostnadene som Fretex sparte var veldig imponerende. Ved å ha byttet til LED-lys i 170 armaturer, sparer de 13,6 kW pr time. Dette tilsvarer faktisk hele 82 000 kroner i året, basert på en strømpris på 2 kr pr kWh. 

Det blir raskt svært lønnsomt for bedrifter og næringsbygg å bytte til LED, og kan faktisk være en investeringsmulighet. 

Les mer: Slik sparer du penger på forbudet mot lysstoffrør 

Nytt lys er svært positivt for de ansatte

De ansatte på Fretex har vært vant til å jobbe i mørke lokaler, og de opplevde at effekten av utbyttingen til LED-lys var svært positivt.

Butikkleder Christine Elmenhorst sier: «Det å få nytt lys har gjort at vi får bedre humør og sånn sett en lettere hverdag – for når man blir lettere til sinns blir arbeidsmiljøet bedre, det merkes rett og slett på hele stemningen. I en butikk har det mye å si. Når man i tillegg vet hvor mye man sparer på det, så er det en «vinn vinn» situasjon”, sier en fornøyd butikkleder.

nytt LED-produkt

Har du gamle armaturer?

Nå lanserer Signify LED-armaturet CoreLine Fastset med multilumen/multikelvin. LED-armaturen er et godt valg om du trenger å bytte både armatur og lysrør. Den kan enkelt seriekobles, og passer perfekt til bedrifter og næringsbygg.

Usikker på hva som er den beste løsningen for din bedrift? Scroll ned og ta kontakt med våre dyktige elektrikere for å begynne planleggingen.

Vi skreddersyr belysningsløsninger etter ditt behov

Ta kontakt med oss! Våre dyktige elektrikere skreddersyr løsninger til din bedrift eller næringsvirksomhet.